.
[ Naujos žinutės · Nariai · Forumo taisyklės · Ieškoti ]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Gytenas, Egida, Kasspiuxz  
Forumas apie žuvis ir visa kita... » Pagalbos pradedantiesiems » Pagalba pradedantiesiems akvariumininkams » naujas akvariumas, ko reikia (pradedant akvariumu, baigiant zuvimis)
naujas akvariumas, ko reikia
hifihaData: Trečiadienis, 2012-01-18, 03:02:31 | Žinutė # 1
Pradinukas
Grupė: Narys
Žinutės forume: 1
Apdovanojimai: 0
Reputacija: 0
Statusas: Offline
sveiki.

atkreipiau demesi kad aktyviai diskutuojat tai gal padesite:

situacija paprasta, noriu pirkti akvariuma, nenoriu mazo (gal cia mano klaida) bet apie kokiu 100 L, augalai gyvi turi buti, noreciau gaideliu ir samuku.
kaip suprantama, nieko nzn apie akvariumus (perskaiciau knyga "akvariumai" bet nelabai daug suzinojau ka norejau, apie pacia pradzia, o apie visa pH ir kitokius vandens duomenis pakankamai info, labiausiai apie ligas).

pagalbos kurios noreciau:
1) akvariumo dydis pradziai, ar nepersistengiau? biggrin
2) norisi kuo paprastesnes faunos ir floros (kuo mazesnes rizikos, kitaip tarian paprasto priziurejimo, PRADZIAI), kiek skaiciau gaideliai tikrai nera lepus ir lengvai prisitaikantys (grynai estetikos poziuriu juos renkuos), bet samuku del to kad dugnas nebutu tuscias ir kaip uz "valytoja". gal dar galima kokia sraige kad uz "valytoja" pabutu. ka apie tai manote???
3) ar imanoma kokiu labai mazu zuvysciu ir kokiu ileisti i toki akvariuma, ir minimalus kiekiai???
4) pati iranga (didziausias galvos skausmas), visur rasi labai paprastai ko reikia:
1. akvariumas (cia tik forma ir dydis)
2. dangtis
3. lempos (kiek jau supratau lempos tur ganetinai didele itaka akvariumui, kiek lempu jus turite, kokia nuomone, konkreciai firma modelis)
4. oro pompa (kiek garsiai veikia, ka manote, konkreciai firma modelis)
5. filtras (didesnis-mazesnis, maciau kad galima nusipirkti ir tokiu kur galima prideti skyrius filtravimo, kokia nuomone, konkreciai firma modelis)
6. sildytuvas (kaip is jusu forumo supratau dauguma naudoja plasmasini arba stiklini, o nejaugi niekas neturi gruntinio, jis mano manymo turetu buti ganetinai estetiskas, nes yra paslepiamas, bet ar tai nekiankia bakterijoms, augalams, kokia nuomone, konkreciai firma modelis)

Virsuje isvardinti elementarus daigtai kurie pamineti visur, mane domina ir papildoma iranga, kas ka turite, naudojate??? (t.y. sietelis, specialus gruntas augalams, druskos-metalai vandeniui, vaistai, pH-kietumo testai, valymo priemones, gal naudojate CO2 sistemas(jeigu gerai supratau jos skirtos tik augalu augimui skatinti)).

As tiesiog noreciau suzinoti kuo daugiau apie akvariuma pacioje pradzioje, susidaryti bendra vaizda, kiek viskas pradzioje kainuos, ko reikia, kad beveik su sarasu galeciau eiti apsipirkineti viska akvariumui ir nebutu taip kad pardavejas prades: o manyciau jums ir sito reikia... taip pat gerai tureti ir sita... taip pat bus reikalinga sitai... . Nes manau ir patikeciau juo ir tokiu atveju daug bereikalingo shh prisipirkciau, o kaip zinote sitas malonumas nera is
pigiuju. dekoju uz bet kokia pagalba
 
LebaneerData: Trečiadienis, 2012-01-18, 18:33:52 | Žinutė # 2
Mėgėjas
Grupė: Narys
Žinutės forume: 96
Apdovanojimai: 4
Reputacija: 3
Statusas: Offline
Sveikas. Visko nesuzinosi is knygu, geriausias mokytojas yra patirtis. Siaip gerai , kad nori pradeti nuo didesnio, siuliciau pirkti diesni nei 100L. Nes jei apsirksi akvariumininkystes liga, tai tikrai noresi didesnio! kokie 200-250L butu pats tas. Didesni lengviau priziureti, bet brangiau! Jei finansai leidzia pirk firmini akvariuma ir su visa yranga (filtras, sildytuvas, lempos) Lempu tai manau reikes prisimontuoti kokia papildoma, nes bus per mazai ( bet cia priklausys nuo tavo augmenijos)
Pirmiausiai ko tau reikia :
1. Akvariumo (Pats turiu Juwel firmos, komplekte buvo filtras, sildytuvas, siap gan kokybiskas, esu patenkintas)
2. Filtro, jei nebus su akvariumu (patarciau isorini)
3. Sildytuvas
4. Oro kompresoriaus
5. Grunto. Patarciau po gruntu substrakto papylti.
Ir sodini augalus, pili vandeni ir ziuri kaip atrodo, kaip augalai auga. Zuvis visada suspesi ileisti, pirmiausiai leisk akvai isivaziuoti, filtrui prasidirbti (kad bakteriju prisiveistu) O paskui pamatysi ko tau reikia ir ko nereikia, zinoma jei domesis! Nes vienam reikia kazko, tau gal niekados nereikes! Prisipirkti visokiu pribombasu iskarto nematau reikalo!
 
Gytenas4615Data: Trečiadienis, 2012-01-18, 19:45:40 | Žinutė # 3
Beveik profesionalas
Grupė: Administratorius
Žinutės forume: 694
Apdovanojimai: 51
Reputacija: 20
Statusas: Offline
Sutinku su Lebaneer, kad geriau pradėk su didesniu akvariumu ir valyti reiks rečiau ir šiaip įdomiau net bent jau man nors pas mane 2 mažiukai akvariumai, bet jau ir aš noriu didesnio arba dar 3 akvariumo biggrin

http://www.spinglo.com/i/gytenas112

Registruokitės ir laimėkita iPhone4/iPod nano ...

 
LebaneerData: Ketvirtadienis, 2012-01-19, 13:27:21 | Žinutė # 4
Mėgėjas
Grupė: Narys
Žinutės forume: 96
Apdovanojimai: 4
Reputacija: 3
Statusas: Offline
Kai pasileisi ava galesi isigyti co2 ir pasizaist (kol zuvu nera bus saugiau, nes su co2 gali visas zuvis isdvasinti). Uzsiauginsi grazius augalus, o po to galesi ir testus vandens pasidaryti, tada ir zuvis leisti. Dabar ir pats nezinai ko nori (nes manau daugeliui taip buna, kuo greiciau zuvi ileisti ir nelabai svarbu kokia! ) Pasivaiksciosi po parduotuves apsiziuresi kokios zuvys, pasigalvosi kokiu noretum, pasiderinsi kokios sugyvens su kokiom, pasiskaitysi ir tada pirmyn!
 
Forumas apie žuvis ir visa kita... » Pagalbos pradedantiesiems » Pagalba pradedantiesiems akvariumininkams » naujas akvariumas, ko reikia (pradedant akvariumu, baigiant zuvimis)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: