.
[ Naujos žinutės · Nariai · Forumo taisyklės · Ieškoti ]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Gytenas, Egida, Kasspiuxz  
Forumas apie žuvis ir visa kita... » Pagalbos pradedantiesiems » Pagalba pradedantiesiems akvariumininkams » Gaidelis (Nuo to dauguma pradeda nuo jo. Ar jūs irgi?)
Gaidelis
SmalsiukasData: Trečiadienis, 2010-03-24, 13:07:35 | Žinutė # 1
Vidutiniokas
Grupė: Moderatorius
Žinutės forume: 213
Apdovanojimai: 5
Reputacija: 1
Statusas: Offline
Žmonės auginti žuvis dažniausiai pradeda nuo gaidelio arba gupijos vazoje. Vieniems įsiliepsnoja aistra žuvims ir noras jų turėti, kitiems ne. Gaidelių laikymo sąlygos labai paprastos, todėl kiekvienas mylintis gyvūnus ir turintis bent 3,5l vazą gali įsigyti gaidelį.
Daugelis iš mūsų užsukę į akvariumų parduotuves dažnai pastebime ant prekystalių išrikiuotus nedidelius indelius, pripiltus vandens su spalvingomis, ilgapelekėmis žuvimis. Šios puošnios žuvytės, vadinamos Betta splendens, liaudyje žinomos paprastesniu pavadinimu – gaidelis. Šios žuvytės daugelį sužavi savo spalvų įvairove. Neretai, sustoję prie šių žuvyčių, „įkalintų“ ankštose stiklinėse, nepatyrę akvariumininkai susimąsto, kodėl šios gražuolės yra laikomos „varganose celėse“, atskirtos ne tik nuo kitų žuvų, bet ir savo gentainių. Anksčiau ar vėliau, kiekvienas akvariumininkas užsimano turėti šią žuvį savo akvariume. Savo tėvynėje, Tailande, Betta splendens pelnė aršaus kovotojo reputaciją, dėl ko buvo ir iki šiol veisiamas specialioms žuvų peštynėms. Du patinai viename akvariume iškart pešasi iki mirties. Negalima laikyti ir su kitomis ilgapeliakėmis žuvytėmis, nes baigiasi liūdnai. Kad ir kaip nobodžiaujantys jie jums atrodo, jos vistiek nobodulio nejaučia smile
Gaidelio kūnas yra žemas, suspaustas iš šonų, galva didelė, burna nukreipta į viršų. Patelės yra mažiau ryškios. Selekcinės Betta splendens formos siūlo platų šios žuvelės spalvų pasirinkimą – nuo mėlynos iki ryškiai raudonos spalvos. Bet kokiu atveju patelės ir patino spalvos labai skiriasi. Dydis iki 6 – 6,5 cm. Nors nelaisvėje buvo išvesta daugybė gaidelio atspalvių, tačiau: „Britų Akvariumų Bendruomenių Federacija (The Federation of British Aquatic Societies) pripažįsta tik penkis [spalvinius] variantus: Raudoną, Mėlyną, Žalią ir Indigo (vadinama Juoda), kurių kūnų ir pelekų spalva yra vienodai intensyvi, ir Kambodžą (Cambodia), kurio kūnas yra kreminės spalvos, o pelekai raudoni“
Kovinės žuvytės yra plėšrūnės, todėl pirmenybę teikia gyvam maistui. Tačiau jas galima pripratint ir prie augalinės kilmės sauso maisto. Noriai ėda šaldytą maistą. Žuvytės grožio palaikymui reikalingas kuo įvairesnis maistas.

NELAIKYKIT DVIEJŲ PATINŲ KARTU
biggrin

Žinutę parašė Smalsiukas - Trečiadienis, 2010-03-24, 21:18:52
 
SpyygleData: Sekmadienis, 2010-10-31, 14:17:45 | Žinutė # 2
Patyręs
Grupė: VIP
Žinutės forume: 145
Apdovanojimai: 10
Reputacija: 2
Statusas: Offline
cia pats kurei? smile
 
KasspiuxzData: Pirmadienis, 2010-11-01, 09:20:50 | Žinutė # 3
Ąsas
Grupė: Moderatorius
Žinutės forume: 393
Apdovanojimai: 6
Reputacija: 3
Statusas: Offline
Jo įdomu būtu sužinot

Mano Gyvūnai:3Akvariumai,1Triušis,1Katinas...
 
Gytenas4615Data: Pirmadienis, 2010-11-01, 10:13:01 | Žinutė # 4
Beveik profesionalas
Grupė: Administratorius
Žinutės forume: 694
Apdovanojimai: 51
Reputacija: 20
Statusas: Offline
jei pats tai galeciau i straipnsius idet smile

http://www.spinglo.com/i/gytenas112

Registruokitės ir laimėkita iPhone4/iPod nano ...

 
Forumas apie žuvis ir visa kita... » Pagalbos pradedantiesiems » Pagalba pradedantiesiems akvariumininkams » Gaidelis (Nuo to dauguma pradeda nuo jo. Ar jūs irgi?)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: